.
Jan Verheyen
vrijdag 30 juli 2021

Jan Verheyen: “In het puin van je eigen woning staan: dat is een heel… apart gevoel”

Jan Verheyen weet wat het is om door noodweer getroffen te worden.

In 2015 werd de woning van Jan Verheyen getroffen door een zeer hevige en lokaal orkaanachtige storm. Hij snapt dus al geen ander wat de mensen in de door overstroming getroffen gebieden meemaken. “Het dak was vernield, alle grote ramen waren weg, kastdeuren waren losgerukt en het parket en de muren liepen waterschade op. ‘In het puin van je eigen woning staan: dat is een heel... apart gevoel” vertelt Jan in Story. Maar Jan was dankbaar, dankbaar dat er geen doden waren gevallen.

Jan is nog steeds ontroerd door de vele hulp die hij en zijn gezin toen kregen, ook uit onverwachte hoek. “Onze buurtslager stond met sandwiches voor de deur, de buurman kwam een thermos koffi e brengen. Die spontane solidariteit vond ik heel ontroerend. En ik ben blij dat dat nu op grote schaal gebeurt.”

Jan staat nog tot eind augustus op de set van zijn film ‘Bittersweet Sixteen’, dus zich aanmelden als vrijwilliger zit er niet meteen in. Maar Jan is vastbesloten om de getroffen gebieden te steunen. “ik ga wel een mooie bedrag storten op de rekening van het Rode Kruis. En binnenkort een lokale B&B boeken en een goed restaurant om de lokale ondernemers te steunen”, aldus Jan.

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen