.
Jan Verheyen
woensdag 23 februari 2022

Jan Verheyen: “Ik wilde niet de seut van de bende zijn”

Hij drinkt nooit alcohol

We zitten al in de helft van de maand februari en dat betekent dat tournée minérale er al voor de helft opzit. Vlamingen doen massaal mee aan het idee om een maand lang geen alcohol te drinken, al zijn er ook Vlamingen die het hele jaar door meedoen en nooit een druppel alcohol aanraken.

Één van hen is Jan Verheyen. Na wat experimenteren met alcohol in zijn jeugd, heeft hij de alcohol al snel voor eeuwig en altijd verbannen. “Op mijn zestiende, zeventiende begon ik van alles te proeven omdat ik niet de seut van de bende wilde zijn. Maar eigenlijk vond ik niks lekkers”, bekent hij in Het Laatste Nieuws.

Jan werkte in het weekend als ober en werd vaak met zatte mensen geconfronteerd. Nog een reden om niet meer te drinken. “Ik heb zatte mensen nooit aantrekkelijk gevonden. Ze zijn luid, komen te dichtbij en geloven net iets te hard in de kracht van de herhaling. Tel daarbij de verhalen van vrienden over hoe ze ’s ochtends wakker werden en niet meer wisten wat ze de avond voordien hadden gedaan en je weet waarom ik de alcohol bleef mijden.”

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen