.
Jan Verheyen
maandag 22 mei 2023

Jan Verheyen: “Ik wil niet altijd hetzelfde maken”

Hij heeft geen persoonlijke stijl

Jan Verheyen is één van onze bekendste en populairste regisseurs. Films als ‘Boys’ en ‘Fc De Kampioenen’ zijn allemaal van zijn hand en vanaf mei is er ook ‘Het Geheugenspel’, een film gebaseerd op een boek van schrijfster Nicci French.

Maar ondanks dat er een nieuwe film in de bioscoop komt, heeft Jan alweer nieuwe plannen. Hij zorgt er voor dat hij nooit zonder plannen komt te zitten.

“Die les heb ik geleerd na de opnamen van ‘Boys’. De laatste draaidag eindigde met een party en daarna was er niets meer. Ik werd zo depressief dat ik terug bij mijn ouders introk”, bekent Jan in Dag Allemaal.

Jan had niks meer om naar uit te kijken en dat vond hij allesbehalve prettige vooruitzichten. Sindsdien zorgt hij altijd dat hij iets heeft om mee verder te gaan.

“Je kan mij ook inhuren als regisseur. ‘Het Geheugenspel’ is zo’n opdrachtfilm. Lien en ik hebben die klassieke whodunit samen gedraaid. Mijn films zijn heel verschillend en ik krijg dan te horen: ‘Jan heeft geen persoonlijke stijl. Daar trek ik mij niks van aan. Ik wil niet altijd hetzelfde maken.”

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen