.
Jan Verheyen
zondag 5 februari 2023

Jan Verheyen: “Ik was blij dat hij mee wou doen”

Hij is een groot acteur

De meest iconische rol van Chris Cauwenbergs is toch wel als kabouter Lui in ‘Kabouter Plop’. Maar Chris heeft de voorbije jaren een heel mooi CV weten opstellen. Ondertussen is hij al 8 jaar uit de schijnwerpers verdwenen en hebben zijn collega’s er het raden naar hoe het met de man is.

Ook Jan Verheyen heeft geen idee hoe het met hem gaat. Hij werkte samen met Chris in 1991 voor de film ‘Boys’.

“Ik had mij het recht gepermitteerd om een aantal geweldige acteurs te vragen, die dikwijls kleine rollen kregen in grote films. Chris was daar één van. Ik weet nog dat ik heel content was dat hij mee wou doen. Zo’n lieve man ook, zijn partner is trouwens ook een geweldige vrouw”, blikt Jan terug in Dag Allemaal.

Tot Jans grote spijt is het altijd bij die ene samenwerking gebleven en dat komt mede doordat Chris vrij snel aan Studio100 was gebonden. En dat is volgens hem een behoorlijk veeleisende werkgever.

“Door zijn palmares had ik nooit gedacht dat ik met Chris een podium zou delen. Ik bewonderde hem enorm. Chris had wel wat het sarcastische in zich, maar hij was vooral een steengoed acteur”, vertelt Walter De Donder nog over zijn collega.

Bio van Chris Cauwenberghs en Jan Verheyen