.
Fien Germijns
zaterdag 9 juli 2022

Jan Verheyen: “Ik was aangenaam verrast”

Hij kende haar niet

Hebt u deze zomer al eens naar ‘Switch’ gekeken. Dan was u misschien wel of net helemaal niet verwonderd dat het programma een nieuwe presentatrice heeft gekregen. Het is niet langer Adriaan Van den Hoof die presenteert, maar wel jong talent Fien Germijns.

Ook regisseur Jan Verheyen keek al eens naar het vernieuwde ‘Switch’ en deelt zijn ervaring in Tv Familie.

“Ik ben geen Stu Bru-luisteraar en had Fien ook niet gezien in ‘De dag van vandaag’. Voor mij is ‘Switch’ een eerste kennismaking met het nieuwe jonge veulen van de VRT. En eerlijk; ik ben aangenaam verrast. Fien is bezield, maar niet overdreven enthousiast. Bovendien spreekt ze een mooie verzorgde taal, iets dat tegenwoordig erg zeldzaam is geworden.”

Dat Fien haar job niet al te serieus neemt, ook dat is een pluspunt, vindt Jan. “Ze maakt het programma niet belangrijker dan het is, maar je mag een luchtige quiz ook niet kapot relativeren.”

Maar het is niet zo verwonderlijk dat mensen toch even moeten wennen aan een nieuwe presentator. “Maar verandering van spijs doet eten. Ik vind dat ze sowieso een bepaalde naturel uitstraalt. Tegelijk moet ze wel opletten dat die spontaniteit niet te geforceerd overkomt”, zegt tv-criticus Jules Hanot.