.
Jan Verheyen
woensdag 10 juli 2024

Jan Verheyen: “Ik vind dat weer te zwaar”

Hij weet niet wat het was

Terwijl velen dromen van en wereldreis te maken puur voor het plezier en hun zin voor avontuur, was de wereldreis die Jan Verheyen en Lien Willaert maakten samen met hun dochter Anna vooral om hun relatie te redden.

“Anna was afgestudeerd aan de middelbare school en wilde graag een sabbatjaar. Ze worstelde met keuzestress voor het hoger onderwijs. Ik was 60 geworden en het besef drong door dat ik wellicht al drie vierde van mijn leven achter de rug heb. Doe daar de crisis in onze filmsector bij en ik was op een punt beland dat ik het moeilijk had met mezelf. En bijgevolg mijn omgeving met mij”, begint Jan in Dag Allemaal.

Men zou nu sneller zeggen dat Jan een burn-out heeft gehad, maar zelf wil Jan het liever zo niet noemen. Hij vindt het net iets te veel een mode-woord.

“Een depressie vind ik dan weer te zwaar. Maar één ding is zeker: het wrong langs alle kanten en ik zat in een serieuze dip. Ik dreigde zo'n bittere, zeurderige, betweterige oude mens te worden. Het laatste wat ik ooit wilde zijn! Met de prangende vraag: wat wil ik nog doen?'”

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen