.
Jan Verheyen
maandag 15 augustus 2022

Jan Verheyen: “Ik heb er nog niet van wakker gelegen”

Hij houdt van het genre

Film is Jan Verheyen zijn leven. Hij regisseert en maakt ze zelf, maar hij bekijkt ook heel vaak zelf een film in de cinema of in zijn eigen bioscoopzaaltje. Zijn eerste film die hij ooit zag was ‘Bambi’, een echte Disneyklassieker, zoals velen een liefde voor films zijn gestart.

Maar het meest trots is hij toch op zijn allereerste DVD die hij ooit kocht. Dat was ‘The Twilight Zone’, een box van de tv-serie waar hij een grote fan van was.

“Ik kocht die box in LA, ergens inde jaren 0. Vanaf toen ben ik DVD’s beginnen te verzamelen. Voordien kocht ik videocassettes, maar wat daar de eerste van was, dat weet ik niet meer.”

Jan heeft nog enkele cassettes in zijn bezit, maar vervangt die van zodra de film uitkomt op DVD. En dat is soms met pijn in het hart.

Geef Jan maar een goede horrorfilm, zo eentje die tegenwoordig niet veel meer wordt gemaakt. “Ik kan horrorfilms spannend, maar ook grappig vinden. Ik hou van horrorfilms die zeer spannend zijn, maar ook enorm zelfrelativerend. Gelukkig heb ik van zo’n films nog nooit wakker gelegen.”

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen