.
Jan Verheyen
woensdag 3 januari 2024

Jan Verheyen: “Ik ben erg teleurgesteld door hun meedogenloze karakter”

Hij krijgt geen tweede kans

De voorbije jaren is Bart De Pauw heel wat vrienden verloren in zijn leven. Zij lieten hem vallen na de vreselijke fouten die hij heeft gemaakt en zo lang hij zich niet verontschuldigt, is niemand snel van plan om hem te vergeven.

Wie hem wel altijd is blijven verdedigen, is regisseur Jan Verheyen. Hij is het voor De Pauw blijven opnemen.

“In de praktijk heeft Bart beroepsverbod. Hij is een paria geworden. Dat bijvoorbeeld de zenders hem geen kans meer geven... Ik begrijp dat niet. 't Is te zeggen, ik ben erg teleurgesteld door het meedogenloze karakter van de hele sector. We slaan onszelf zo graag op de borst over hoe ruimdenkend en progressief we wel zijn, maar Bart krijgt van niemand een tweede kans”, zegt Jan in Dag Allemaal.

Het is een feit dat niemand echt nog staat te springen om samen te werken met Bart. Ze zeggen het allemaal niet met zoveel woorden, maar niemand ziet hun naam graag gelinkt aan die van Bart.

Bart stapte in 2018 uit zijn productiehuis en kwam daardoor zonder inkomen te zitten. Om zich toch een inkomen te geven, richtte hij samen met een ander koppel een nieuwe vennootschap op. Tigerlilly World of Wonders richt zich op toeristische activiteiten en het bevorderen ervan door de ontwikkeling van apps en games. Of dat bedrijf ook echt veel opbrengt, betwijfelen we. In 2022 hadden ze immers een verlies van zo’n 17.000 euro.

Bio van Jan Verheyen en Bart De Pauw