.
Jan Verheyen
donderdag 11 augustus 2022

Jan Verheyen: “Er zijn er niet zoveel nog de moeite waard”

Hij is een groot liefhebber van het genre

Niemand met een grotere liefde voor films dan Jan Verheyen. Als het kon keek hij 24 uur per dag films en had hij het liefst alle films van de wereld gezien. En zeker de horrorfilms uit de jaren 70.

In Primo vertelt hij waar die liefde voor dat soort films vandaan komt. “Ik was 14 jaar toen ik heel veel naar de cinema begon te gaan. In die tijd had je nog veel wijkcinema’s, cinema’s waar vaak horrorfilms werden gedraaid. Normaal moet je minstens 16 jaar zijn voor dat soort films, maar ik was een goeie klant en mocht altijd binnen.”

In de jaren 80 was er een videoboom en daar zat Jan toen middenin. “Veel films uit de jaren 70 heb ik zeer snel kunnen inhalen, omdat dat de eerste waren die op video uitkwamen. Vandaar komt denk ik mijn passie voor horrorfilm.”

Gelukkig voor Jan wisten zijn ouders niet naar wat voor soort genre films hij op dat moment keek en konden ze zich dus geen zorgen maken.

“In de jaren 80 waren het vooral actiefilms die populair werden en geleidelijk werden die exploitatiefilms al bij voorbaat verbannen naar de videotheek. En nu bestaan ze amper nog. Misschien zijn er nog een vijftal per jaar die echt de moeite waard zijn.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen