.
Jan Verheyen
zaterdag 6 augustus 2022

Jan Verheyen: “De capaciteiten van tieners wordt onderschat”

Er komt heel wat bij kijken

Iedereen kijkt wel eens graag een film, en zeker regisseur Jan Verheyen. Hij bekijkt bijna dagelijks een film en laat zich overal heel erg in meeslepen. Zo bekijkt hij ook heel wat films die anno 2022 niet meer door de beugel zouden kunnen.

“Maar dat maakt de films dan net weer interessant. De vrijheid van meningsuiting dragen we allemaal hoog in het vaandel – iedereen wil progressief zijn – maar wij filmmakers kunnen en mogen minder dan 50 jaar geleden, dat is straf, hé”, reageert regisseur Jan Verheyen in Primo.

Het is soms een feit dat het lijkt alsof iedereen lange tenen heeft en dat er nog amper iets kan en mag in films of tv-series en dat maakt het voor de regisseurs soms erg lastig.

“Je moet toch met alle gevoeligheden rekening houden. In mijn nieuwe film ‘Het geheugenspel’, naar een boek van Nicci French, speelt de erotische spanning tussen een aantal pubers een belangrijke rol. Wel, dat moet sowieso door acteurs van 18+ worden gespeeld.”

En dat zijn beslissingen die Jan wel kan begrijpen, maar wat ook een grove onderschatting is van de capaciteiten van tieners. “De vergaderingen die we daarover gehad hebben! Er moet hoe dan ook altijd een intimiteitscoördinator op de set aanwezig zijn, iemand die en oogje in het zeil houdt. Om maar te zeggen: hetgeen in de jaren 70 kon, kan nu helemaal niet meer.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen