.
Jan Verheyen
zaterdag 20 augustus 2022

Jan Verheyen: “Dat maakt van hen nog geen moordenaar”

Er is niks bewezen

Als het van sommige mensen zou afhangen dan wordt de ene film na de andere verbannen uit de bioscoop of op dvd uit de rekken gehaald. Horrorfilms zouden volgens velen een invloed hebben op de jeugd, maar dat van regisseur Jan Verheyen onzin.

“Mijn dochter haar favoriete filmreeks is ‘Final Destination’. ‘Wat is het bestaansrecht van zo’n filmreeks’, zou je kunnen zeggen. Want het is gewoon een aaneenschakeling van het zien sterven van mensen. Op een creatieve manier weliswaar”, lacht Jan in Primo.

Voor Jan hoeven die films zeker niet te verdwijnen, want een slechter mens zal je er volgens hem zeker niet van worden.

“Heeft dat soort dingen een impact op de psyche van jongeren? Neen. Nog nooit heeft iemand doorslaggevend bewijs gevonden of gegeven dat dergelijke films aanzetten tot moorden, als er aan die mensen al sowieso geen serieuze kosten waren tenminste.”

Jan is niet alleen filmliefhebber maar ook regisseur en dat is hij geworden dankzij één film in het bijzonder.”Jaws van Steven Spielberg. Door die film wou ik filmmaker worden. Ik heb alle versies die van die film zijn uitgebracht, gekocht. IK heb ook ‘The making of..’ en alle boeken die erover geschreven zijn. Als je weet dat zowat alles mislukte bij het maken van die film, dan is dit zeker de beste film ooit gemaakt.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen