.
Jan Verheyen
dinsdag 9 augustus 2022

Jan Verheyen: “Dat is gewoon absurd”

Dat maakt hem kwaad

'Fc De Kampioenen' zijn een vast begrip in de Vlaamse televisiecultuur geschiedenis. Met 21 seizoenen en 3 films zijn ze populairder dan ook. Maar jammer genoeg hangt er ook af en toe een donkere wolk boven de reeks.

Zo besloot VRT recent om 19 afleveringen van de reeks te schrappen omwille van verschillende redenen. Zo zouden verschillende moppen de dag van vandaag niet meer door de beugel kunnen en ook enkele veroordeelde acteurs zouden in sommige afleveringen te zien zijn.

De regisseur van de 3 films, Jan Verheyen, reageert in Tv Familie. “Het probleem gaat gewoon veel breder dan het is. De tijden veranderen en dat is goed. Maar we mogen niet de fout maken om met een revisionistische woke-bril naar het verleden te kijken. En we proberen dat verleden nu zelfs te negeren – of erger nog – uit te wissen.”

Jan vindt dat allemaal absurd en vooral gevaarlijk, want het verleden blijft nu eenmaal het verleden.

“Elke film, boek of song is een kind van z’n tijd. Dat er nu een raad is samengesteld die al dit soort heikele thema’s tegen het licht houdt, en die beslist wat goed is voor de kijkers of wat grappig is en niet: daar gaan mijn nekharen van overeind staan.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen