.
Jan Verheyen
zaterdag 30 juli 2022

Jan Verheyen: “Daar geef ik geen honderd euro voor”

Hij is een grote verzamelaar

Dat Jan Verheyen een grote liefde heeft voor films, dat is al lang geen geheim meer. Maar toch is er één genre in het bijzondere dat hij nog het allerliefste heeft. En dat zijn horrorfilms.

“Horror is gewoon het genre dat het meest buiten de lijntjes durf te kleuren. Daarom vind ik het zo’n interessant genre. Het tast de grenzen af en speelt met de duistere kant van de mens”, legt Jan uit in Primo.

Jan gaat elke dag op zoek naar pareltjes van films waar dan ook ter wereld. Soms heel doelgericht. Maar jammer genoeg vindt hij niet altijd alles wat hij graag zou willen zien.

“Sommige dingen zijn eenvoudig weg nooit op dvd of blu-ray uitgebracht. Maar je vindt wel heel veel. En soms kost dat ook veel geld. Dat is soms moeilijk. Honderd euro uitgeven doe ik niet zo gemakkelijk. Voor een boek wel, maar voor film? Dan moet hij al heel bijzonder zijn.”

Er zijn ook heel wat films gemaakt die in deze tijden niet meer door de beugel zouden kunnen en waar actrices van achterover zouden vallen mochten ze deze zijn. “Maar dat soort genrefilms uit die periode, zijn op’n casual manier homofoob en vrouwonvriendelijk. Maar dat maakt het net allemaal interessant.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen