.
Jan Verheyen
woensdag 27 juli 2022

Jan Verheyen: “Benieuwd of ze de tand des tijds hebben doorstaan”

Het is een beetje werken voor Jan

Binnenkort verschijnt er een documentairereeks over het Heizeldrama van een aantal jaren geleden. De reeks wordt geschreven door Jan Verheyen en alleen dat al klinkt veel beloven. Daarnaast is hij samen met zijn vrouw Lien ook bezig aan de voorbereidingen van zijn volgende film ‘Het geheugenspel’.

Het zijn dus erg drukke tijden voor Jan Verheyen. Heeft hij dan wel nog tijd voor zijn favoriete hobby: het bekijken van films? Jan kan de lezers van Story geruststellen.

“Ik bekijk nog altijd zo’n twee-à driehonderd films per jaar. In de bioscoop, maar ook hier thuis in mijn eigen zaaltje. Al is dat ook een beetje werken voor mij. Ik heb veel films gekocht met het oog op het schrijven van mijn boek ‘Alle remmen los’.”

Jan zijn passie voor films reikt ontzettend ver en gaat dagelijks op zoek naar nieuwe pareltjes om te ontdekken. En dat vraagt meer werk dan je zou denken.

“A-films vind je overal, maar naar de B-tot Z-films moet je echt op zoek gaan. En dat is boeiend. Met Anna, mijn dochter, ben ik daarnaast wel alle klassiekers aan het bekijken. Ik zie die films gewoon graag terug, al is het maar om te zien of ze de tand des tijds hebben doorstaan.”

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen