.
Jan Van Rompaey
zaterdag 23 december 2023

Jan Van Rompaey: “Ik word niet meer lastiggevallen op restaurant”

Zij kennen hem niet meer

Met zijn 83 jaar heeft Jan Van Rompaey natuurlijk al een groot stuk van zijn leven achter zich. Geen leuke gedachte natuurlijk en dat zet een mens al eens aan tot nadenken over het einde.

“Ergens ben ik wel bang voor de dood, maar ik probeer daar niet te veel aan te denken. Dat heeft geen zin. Maar ik zie wel veel mensen rondom mij wegvallen. En uiteraard baart mij dat zorgen. Ik heb in mijn carrière met heel veel mensen samengewerkt en heb er al veel 'zien gaan'. Ik moet te vaak naar begrafenissen. Confronterend”, zucht Jan in Primo.

Jan was vroeger heel erg sociaal en dat kwam mede door zijn job. Nu is dat een pak minder en ziet hij minder mensen dan vroeger.

“Ik kom minder onder de mensen dan vroeger en ken er eigenlijk niet zoveel meer. Enkel met mijn beste vrienden heb ik nog contact. De rest is onderweg afgehaakt. Nu, voor mij is dat voldoende, hoor. En wat mijn bekendheid betreft: mijn generatiegenoten herkennen me nog vaak als ik ergens kom, maar de jeugd niet meer. Dat zorgt ervoor dat ik bijvoorbeeld niet meer word lastiggevallen op restaurant. In de tijd van mijn praatprogramma 'Ombudsjan' dachten de mensen dat ik al hun problemen kon oplossen. “

Bio van Jan Van Rompaey

Meer Over:

Jan Van Rompaey