.
Jan Van Rompaey
woensdag 20 december 2023

Jan Van Rompaey: “Ik probeer dat te accepteren”

Hij wordt een beetje ouder

Jan Van Rompaey mag dan wel al enkele jaren op pensioen zijn, de mensen zijn hem nog lang niet vergeten. Hij presenteerde programma’s als ‘Argus’, ‘Zeker Weten’ en ‘Ombudsjan’ en was het boegbeeld van de openbare omroep.

De presentator is ondertussen 83 jaar en hij voelt aan de vele kwaaltjes dat hij toch een jaartje ouder wordt. Plezant is het niet, maar hij heeft ermee leren leven.

“Ik accepteer dat, ik ben tenslotte al een flinke tachtiger. En 't is eigen aan het leven, hé. Ik probeer die ongemakken vooral zoveel mogelijk te beheersen, met een hele hoop medicatie. Zo kreeg ik enkele jaren geleden zona ofte gordelroos, waardoor ik nu postzonale zenuwpijnen ervaar. Mijn weerstand is verminderd doordat de zenuwen werden beschadigd. Daarvoor neem ik pijnstillers. Maar die hebben dan weer andere bijwerkingen...”, klinkt het in Primo.

Maar Jan probeert om toch een beetje fit te blijven op zijn leeftijd, maar dat lukt hem niet altijd.

“Ik doe er veel te weinig voor. Maar vertel dat maar niet aan mijn vrouw. Vif stimuleert me om te bewegen, maar ik leg die vraag te dikwijls naast me neer. Ik zou meer moeten wandelen, maar dat vergeet ik wel eens.”

Bio van Jan Van Rompaey

Meer Over:

Jan Van Rompaey