.
Jan Van Rompaey
zaterdag 30 december 2023

Jan Van Rompaey: “Ik kijk veel tv, tot grote ergernis”

Hij wil op de hoogte blijven

Ooit was Jan Van Rompaey een van de grootste mediafiguren van ons land. Hij was regelmatig te zien op de VRT en hij stond erom bekend geen blad voor de mond te nemen.

Nu schuwt de man de controverse wat en houdt hij wat vaker zijn mening voor zichzelf. Vroeger was er nog geen social media en dat is nu toch wel wat anders.

“Ik kijk zoveel mogelijk televisie, tot ergernis van Vif. Alle nieuwe programma's wil ik gezien hebben. En ik ben nog altijd nieuwsverslaafd. Die honger moet voortdurend gestild worden. Dat begint 's morgens al met het lezen van twee kranten. Op mijn oude dag op een stoel zitten en niets doen? Da's mij niet gegeven. (lachje) De laatste tijd vind ik trouwens dat de nieuwsuitzending van VTM een stuk beter is, omdat die dichter bij het leven van de mensen staat. Ik heb de indruk dat ze de emotionele waarde van onderwerpen beter inschatten. De VRT kiest vaker voor feiten, wat soms ook een betere keuze kan zijn, hoor. Eigenlijk houden ze elkaar goed in evenwicht”, klinkt het bij Jan in Primo.

Helaas word men tegenwoordig niet echt vrolijk van het nieuws. Er is heel wat gaande in de wereld en de verschillende oorlogen houden de mensen wakker.

“Wat er nu op ons af komt aan ellende en miserie... 't Is enorm. Maar niet naar het nieuws kijken is geen oplossing, vind ik. Trouwens, je kunt er sowieso amper aan ontkomen.”

Bio van Jan Van Rompaey

Meer Over:

Jan Van Rompaey