.
Jan Van Looveren
vrijdag 22 oktober 2021

Jan Van Looveren: “mijn vrouw kon het niet verdragen als ik haar orders gaf”

Ze werken samen aan een theaterstuk

Het is zonder twijfel een droom van elke man om even ongegeneerd de baas te kunnen spelen over hun vrouw zonder dat ze daar iets op tegen kunnen hebben. Jan Van Looveren kon dat als regisseur doen over zijn vrouw en actrice Els Béatse.

Binnenkort duiken de twee samen het theater in met ‘Wijn’ een voorstelling van het collectief Foe de Tejatre. ‘Wijn’ is een tragikomisch stuk over een gezellige wijnavond die helemaal uit de hand loopt wanneer er dingen worden gezegd die altijd verzwegen werden.

Els speelt er de gastvrouw, Jan is regisseur. “Het bevalt me enorm. Ik ben sowieso graag bezig met hoe je een verhaal in beeld brengt, maar daarnaast vind ik het ook wel plezant om een groep mensen te leiden en te sturen. Dat deed ik vroeger ook in mijn bakkerij. Maar voor alle duidelijkheid: het is wel een wisselwerking. Ik ben niet de autoritaire regisseur die voortdurend zijn idee wil doordrukken. Ik sta open voor opmerkingen en aanpassingen. Maar als er verschillende mogelijkheden zijn, hak ik wel de knoop door”, vertelt Jan in Story.

Dat Els één van de acteurs is op het podium en Jan de regisseur gaf Jan vaak het gevoel dat zijn vrouw maar niet kon verdragen als hij haar orders gaf. “Maar het was gewoon omdat ze bepaalde dingen niet begreep.”

Bio van Jan Van Looveren

Meer Over:

Jan Van Looveren