You are here

Jan Van Looveren getroffen door tragedie

05/12/2018 17:00-

Jan Van Looveren werd ander mens na overlijden zus. 

Jan Van Looveren verloor eind vorig jaar zijn zus na een slepende strijd tegen kanker. De acteur geeft toe dat die verschrikkelijke tragedie van hem een ander mens heeft gemaakt.

Jan Van Looveren zien we momenteel aan het werk in “Op Weg Met Jan” waarin hij zijn gasten meeneemt op een uitdagende route. Opmerkelijk is dat er dit jaar enkel vrouwen werden uitgenodigd. En dat ligt moeilijk voor Jan Van Looveren. Jan Van Looveren geeft toe dat hij toch nog altijd serieus uit zijn comfortzone moet treden bij vrouwen. Hij wordt er wat zenuwachtig en onzeker bij. Zoals Raymond van het Groenewoud zingt: ‘ze zijn het and’re soort, mijnheer’, verduidelijkt Jan Van Looveren in Dag Allemaal, die voorzichtiger probeert te zijn met wat en hoe hij iets zegt tegen zijn vrouwelijke gasten. “Sommigen vinden mij misschien wel een macho, ik kom ook vlot en joviaal over, maar ik wil niemand schofferen,” verduidelijkt Jan Van Looveren in het weekblad. Jan Van Looveren wil zich ook niet langer druk maken in mensen die zijn kop niet kunnen zien, die tijd is voorbij.

Jan Van Looveren verloor vorig jaar zijn zus en die tragedie zette hem aan het denken. Zijn zus verloor de strijd tegen borstkanker nadat die was uitgezaaid tot in de hersenen. En Jan geeft toe dat hij sindsdien volop voor zijn geluk kiest. “Ik heb me voorgenomen om me alleen nog te amuseren in het leven”, vertelt Jan Van Looveren in Dag Allemaal. En dat wil ook de zeggen dat we Jan weer vaker aan het werk gaan zien als acteur…

Momenteel zien we Jan Van Looveren vooral aan het werk als presentator, maar onlangs hakte hij de knoop door en koos hij om opnieuw meer te gaan acteren. De dood van zijn zus Marleen speelde hierin een grote rol. “De tijd die me rest, wil ik content zijn. Ik heb een lijst gemaakt met dingen die mij gelukkig maken én waarvan ik niet gelukkig word.” En daar houdt Jan Van Looveren zich aan. Jan Van Looveren maakt zich dan ook niet druk meer om criticasters. “Staat mijn kop jou niet aan, zap dan weg. In plaats van mij op te winden in die dingen, steek ik die energie liever in m’n familie.”

Jan Van Looveren werd door de dood van zijn zus geconfronteerd met onze vergankelijkheid. Marleen stierf toen ze amper 50 jaar was en ook Jan wordt er dit jaar 50. Confronterend, maar het leidde wel tot belangrijke wijzigingen in zijn levensvisie. Jan Van Looveren besefte door deze tragedie waar zijn prioriteiten liggen. En die liggen bij zijn gezin, z’n moeder, z’n schoonbroer en zijn kinderen, spreekt Jan Van Looveren duidelijke taal in Dag Allemaal.

Meer nieuws over:

Jan Van Looveren

Gerelateerde bio's: