.
Jan Van Dyke en Micha Marah
woensdag 20 april 2022

Jan Van Dyke: “Voor hen was de pandemie toch het ergste”

Hij was van plan om te stoppen

27 mei, een datum die rood omcirkeld staat in de agenda van Jan Van Dyke. Op die dag gaat ‘De show van m’n leven’ in première in Theater Elckerlyc. De show moest al lang zijn gespeeld, maar door corona werd deze tot twee keer toe uitgesteld. Maar Jan Van Dyke heeft er ontzettend veel zin in.

“Twee jaar geleden was het plan dat die show de apotheose van mijn carrière zou worden. Bedoeling was om het na die voorstellingen rustiger aan te doen, uit te bollen. De pandemie heeft me doen beseffen dat de godganse dag nietsdoen toch niks voor mij is. Als er nog een leuk voorstel komt, zeg ik niet langer bij voorbaat ‘nee’”, klinkt het in Primo.

In de showbizz ga je niet echt op pensioen en speel je door zolang je er zelf zin in hebt. Toch begrijpt Jan wanneer mensen zeggen dat de pandemie voor de ouderen het ergste was. “Niet egoïstisch bedoeld, maar ik denk toch dat de crisis het ergst was voor wie in de herfst van z’n leven zit. Stel je maar eens voor dat je met pensioen ging, de dag dat de lockdown begon….”