.
Jan Van Dyke
zaterdag 23 april 2022

Jan Van Dyke viert zijn carrière: “Maar dat is zo vies en ongemanierd”

Oud zijn is geen excuus

In mei gaat ‘De show van mijn leven’ in première. Die show viert de 70ste verjaardag van acteur Jan Van Dyke. Hoewel de show 2 jaar geleden al had moeten lopen, heeft het door corona wat vertraging opgelopen. Maar Jan Van Dyke heeft er zin in, samen met al zijn collega’s die een aandeel hebben in de show.

“Vlak voor een show heb ik geen vast ritueel. Ik heb al met acteurs samengewerkt die vanalles meebrengen of vanalles beginnen doen voor het doek opengaat. Maar ik en helemaal niet bijgelovig of zo. Het enige waar ik een bloedhekel aan heb zijn collega’s die hun schoenen op tafel zetten. Schoenen op tafel zetten is niet alleen vies en ongemanierd, het brengt ook ongeluk”, reageert Jan in Primo.

Jan mag dan wel de 70 gepasseerd zijn, het podium vaarwel zeggen, dat zit er nog niet meteen in. “Oud zijn is geen excuus om je oud te voelen of niet meer te performen. Maar ergens gratis optreden om toch maar applaus in ontvangst te nemen? Daar pas ik voor. Tenzij het voor een goed doel zou zijn.”