.
Jan Van den Bosch
zondag 15 januari 2023

Jan Van den Bosch: “Ze heeft nooit anders geweten”

Ze heeft talent

Samen met zijn dochter Sam staat ‘Familie’-acteur Jan Van den Bosch geregeld samen op de set van de soap. Sam speelt de dochter van Rudi, de partner van Jans personage Zjef. Hij heeft zijn dochter eerst even moeten uitleggen dat ook twee mannen verliefd kunnen worden op elkaar.

“Ik heb haar alles tot in detail uitgelegd. Ze weet ook dat ze in ‘Familie’ een kind is van een lesbisch koppel. Ik leer veel van mijn kinderen, zij zijn totaal niet bezig met jongens die vallen op jongens of meisjes op meisjes. Als iemand daar iets verkeerd over zou zeggen, zou mijn zoon die persoon aanspreken”, vertelt Jan in story.

Jan moet in ‘Familie’ af en toe Werner De Smedt kussen, maar dat vindt Sam niet raar meer. Ook de zoon van Jan kijkt daar niet raar van op.

“Sam heeft eigenlijk nooit anders geweten. Maar ze duikt wel onder haar kussen als er gekust wordt. Zoenen vindt ze sowieso raar”, lacht de acteur.

Sam mag dan nu wel op de set van ‘Familie’ staan, de ambitie om actrice te worden, heeft ze niet. “Ik denk dat ze wel talent heeft, maar op haar leeftijd is dat moeilijk in te schatten. Ze is nog niet zelfbewust en kent weinig gêne. Op een bepaalde leeftijd gaat ze misschien anders naar zichzelf kijken.”