.
jan van den bosch in Familie - aflevering 7121
donderdag 5 januari 2023

Jan Van den Bosch: “We proberen hen toch dat gevoel te geven”

Ze proberen te luisteren naar de kinderen

2022 was niet meteen het beste jaar van ‘Familie’-acteur Jan Van den Bosch. Hij zette na achttien jaar een punt achter zijn relatie met jeugdliefde Fran. Maar spijt van de beslissing heeft hij nog niet.

“Dat was een bewogen periode. Sommige koppels groeien naar elkaar toe, wij groeiden uit elkaar. We waren allebei veranderd. Scheiden was de enige juiste beslissing. Ik spreek voor mijn ex, mezelf en onze kinderen: we zijn nu een betere versie van onszelf”, zegt Jan in Story.

En gelukkig voor Jan en Fran had het wel degelijk een goed effect op de kinderen. Ook al waren die erg verdrietig en hadden ze het moeilijk met de scheiding, ondertussen hebben ze de scheiding ook gewoon aanvaard.

“Fran en ik hebben altijd open en eerlijk met hen gecommuniceerd. We geven hen het gevoel dat er ook naar hen geluisterd wordt. Ze mogen niet denken dat ze de speelbal zijn van de situatie.”

Jan heeft niet het gevoel dat hij gefaald heeft als vader, want het huwelijk is tenslotte geen wedstrijd waarbij één iemand wint of verliest. “Dat klinkt ook als een verwijt, alsof kinderen van gescheiden ouders niet gelukkig kunnen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat mijn kinderen minstens even gelukkig kunnen zijn. Hun leven is er alvast niet op achteruit gegaan.”

Bio van Jan Van den Bosch