.
jan van den bosch in Familie - aflevering 6983
vrijdag 2 december 2022

Jan Van den Bosch: “Je verliest jezelf snel in je relatie”

Je moet altijd eerlijk zijn over alles

Een relatiebreuk is nooit leuk om te verwerken. Ook niet voor ‘Familie’-acteur Jan Van den Bosch. Hij en zijn vrouw Fran gingen na een relatie van 18 jaar uit elkaar en zet ondertussen weer enkele stappen richting een nieuwe relatie.

Jan blijft nog altijd geloven in de liefde, ondanks de breuk. Alleen stapt hij nu een relatie in met heel wat meer ervaring en wijsheid.

“Toen ik met Fran begon te daten, was ik twintig. Je vliegt erin en voor je het weet, woon je samen en begin je over kinderen te praten. Je denkt dat je al veel over het leven weet, maar dat is niet noodzakelijk waar”, zegt Jan in Dag Allemaal.

De acteur weet nu beter wat hij verwacht van een relatie en kent ondertussen de verschillende valkuilen. Hij doet het dan ook vanaf nu liever een beetje rustiger aan.

“Ik denk dat het vanaf het begin eerlijk zijn tegen elkaar, ook over de domste dingen, erg belangrijk is. Als iemand een liedje opzet zou verliefdheid je in de val kunnen lokken om te zeggen dat jij het ook een tof nummer vindt. En vervolgens luister je twintig jaar naar slechte muziek omdat je niet eerlijk bent geweest. Op den duur doe je zoveel uit liefde dat je jezelf verliest in de relatie. Dat je je afvraagt: wie ben ik?”

Bio van Jan Van den Bosch