.
Jan Smit
maandag 2 mei 2022

Jan Smit zet zoontje onder druk: “dat was ongepast”

Zijn vrouw wist hem te waarschuwen

‘Hoofd Leeg, Hart vrij’, dat is de titel van de nieuwe single van Jan Smit. Jan Smit is zopas hersteld van een burn-out en probeert weer volop van het leven te genieten. Eind 2019 voelde Jan dat het de verkeerde kant uitging en merkte dat hij zichzelf steeds meer en meer druk begon op te leggen.

Een druk die Jan ook uitoefende op zijn zoontje. “Bij mij zoon op het voetbalveld, zie ik dat de druk en verwachtingen zeer hoog zijn. En die legde ik hem onbewust ook zelf op. Hij is net als ik, een luie spits. Als de bal niet kwam aanrollen, had ik hem niet. Maar vorig jaar mocht hij een paar maanden met de selectie van Volendam meetrainen, ze wilden hem testen. Als je in die selectie wil belanden, moet je echt bereid zijn om het gras op te eten”, begint Jan in Primo.

Jan wilde graag dat zijn zoontje zijn best deed en probeerde hem aan te moedigen. “Ik zei nog: ‘kom op man, als je twee keer je best doet, zit je gewoon in die selectie. Ik begreep niet waarom hij niet beter zijn best deed. Hij zocht toen ook altijd de schuld bij een ander als iets fout liep. Op een gegeven moment zei mijn vrouw: ‘Jan, doe eens normaal! Dat kind wil gewoon voetballen. Plezier maken. Jij wil altijd de beste zijn, tot daar aan toe, maar laat dat kind gewoon met rust. En ze had gelijk. Ze heeft me toen echt de ogen geopend.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jan Smit

Meer Over:

Jan Smit