.
Jan Smit
dinsdag 5 december 2023

Jan Smit is ontslagen: “Het zat eraan te komen”

Hij deed het nochtans graag

Jan Smit was er altijd erg trots op dat hij de voorzitter was geworden bij FC Volendam. Maar aan dat avontuur is al een einde gekomen, want Jan is niet langer voorzitter.

“Ze probeerden mij al een tijdje te wippen, en het is hen eindelijk gelukt”, zegt Jan in Dag Allemaal. “Ik ben buiten gekegeld door mensen met een verborgen agenda.”

Dat betekent dat Jan nu terug meer vrije tijd heeft en die tijd kan hij spenderen met zijn vrouw en kinderen. En natuurlijk ook aan zijn zangcarrière. Al zal het niet aan KLUBBB3 zijn. “Dat blijft nog even in de koelkast. Of misschien wel voor eeuwig.”

Zijn voorzitterschap bij FC Volendam was zijn ideale uitlaatklep na zijn moeilijke periode en zijn burn-out. Hij loodste de voetbalploeg terug naar de hoogste afdeling van het Nederlands betaald voetbal. Maar dat zullen ze nu zonder hem moeten doen.

“Tja, het zat eraan te komen, ik ben ontslagen door een aantal mensen die mijn visie niet deelden, en die er een verborgen agenda op na hielden? Tien jaar heb ik dat met hart en ziel gedaan. Ik heb me altijd ingezet voor mijn club en de gemeenschap, onbezoldigd. Natuurlijk komt dat dan koud op je dak. Als de raad van commissarissen een andere koers wil varen, dat is dan hun keuze. Als zij dat willen, zet ik een stap opzij.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jan Smit

Meer Over:

Jan Smit