.
Jan Smit
donderdag 12 januari 2023

Jan Smit: “Ik wist niet wat goed voor me was”

Hij lag in de knoop met zichzelf

Jan Smit heeft er een turbulente periode op zitten en is uit een diep dal gekropen. Maar nu staat hij er weer als zanger en heeft hij een nieuw album klaar dat de titel ‘Boven Jan’ heet.

Boven Jan is een uitspraak die vooral in Nederland wordt gebruikt en in België niet zo heel gekend is. “Het betekent dat we er weer bovenop zijn. En dat is wel van toepassing na alles wat ik heb meegemaakt. Dat ik ook nog eens Jan heet, maakt dat het de perfecte titel was”, lacht Jan in Primo.

Jan heeft meer ‘neen’ leren zeggen en durft nu al eens een aanbod te weigeren. Dat had hij nodig om er toch weer bovenop te komen.

“Ik wist niet wat goed voor me was en wat niet. Maar durven ‘nee’ zeggen, is niet makkelijk. En zover was ik op een bepaald moment nog lang niet. Ik wist dat iets niet goed voor me was of dat het niet in mijn agenda paste, maar toch nam ik het aan. Gewoon om mensen niet te moeten ontgoochelen. Nu overkomt het me niet meer.”

Jan gaat steeds meer af op zijn gevoel en als dat gevoel ‘neen’ zegt, dan is het ook ‘neen’. “Ik hou nog steeds niet van mensen teleurstellen, maar ik moet in de eerste plaats toch vooral aan mezelf denken.”

Bio van Jan Smit

Meer Over:

Jan Smit