.
Jan Smit
zondag 8 januari 2023

Jan Smit: “Ik wil altijd de nummer 1 zijn”

Hij wil het goed doen

Zanger Jan Smit heeft er een heerlijke kerst opzitten. Hij vierde het samen met zijn gezin en genoot van de qualitytime met hen. Iets wat hem bijzonder veel deugd doet na zijn burn-out drie jaar geleden.

Het was voor Jan even aanpassen om druk van de ketel te laten en niet altijd te willen presteren. Al beseft hij van zichzelf dat hij steeds het beste wou.

“Ik ben gewoon van Champions League te spelen. Snap je? Ik wil altijd nummer 1 zijn, ik wil altijd het Sportpaleis vol krijgen. Ik heb steeds een doel voor ogen en het doel, dat is het hoogst haalbare. Zo zit ik gewoon in elkaar”, vertelt hij aan Primo.

Naast zijn job als zanger is Jan ook voorzitter van de voetbalclub van Volendam. Hij combineert dat nu allemaal met zijn gezin en dat lukt hem aardig. Jan heeft een mooi evenwicht gevonden.

“Ik woon op amper 400 meter van het stadion en kan dus gemakkelijk heen en weer naar de club. En ik doe nog steeds vijftig optredens per jaar, dus ik ben heel vaak thuis. Ik hou zeker de vinger aan de pols. Ik probeer de lijm tussen de kiezels te zijn. Dat doe ik graag.”

Bio van Jan Smit

Meer Over:

Jan Smit