.
Jan Smit
woensdag 6 april 2022

Jan Smit: “Ik maakte meteen een valse start”

Hij was al op jonge leeftijd erg populair

Toen Jan Smit aan het begin van zijn carrière stond, 25 jaar geleden, was dat nog als Jantje Smit. Met de single belandde hij in Nederland en Vlaanderen meteen op nummer 1 en de toon voor zijn verdere carrière was meteen gezet.

“Dat was toch meteen een valse start. De lat lag direct veel te hoog. Door hard te werken heb ik het lang volgehouden bovenaan, nog steeds bereikt elk album nummer 1. Er komt een dag dat dat niet zo is. Mijn oude ik zou dan zwaar teleurgesteld zijn en de oorzaak bij mezelf leggen: je bent niet goed genoeg, je hebt gefaald. Dat legt een nare maar ook onnodige druk op mij”, zegt Jan in Dag Allemaal.

Ondertussen heeft Jan voor zichzelf uitgemaakt dat er maar 1 plaats is waar hij echt de nummer 1 moet zijn, en dat is thuis bij zijn gezin. “Ik heb een pracht van een vrouw en drie gezonde kinderen. Voor hen maakt het niet uit of mijn plaat een succes is of niet. Ik hoor voor hén nummer 1 te zijn en vooral ook andersom: zij zouden voor mij nummer 1 moeten zijn. Dat is een stukje dat ik nu volop aan het ontdekken ben.”

Bio van Jan Smit

Meer Over:

Jan Smit