.
Jan Smit
dinsdag 31 oktober 2023

Jan Smit: “Het gaat helemaal niet om mij”

Maar wel om iets anders

Het is bijna niet te geloven maar Jan Smit wordt 40 jaar. Die leeftijd wordt voor de zanger niet een soort van keerpunt, maar hij gaat wel bewuster kiezen voor zijn eigen leven. En dat kan ten koste gaan van zijn voorzitterschap bij FC Volendam.

“Het gaat ook niet om mij, wel om de club. Maar mijn sociale leven mag niet onder de club lijden. Heb je me gezien in die docureeks over FC Volendam? Hoe ik er vorig jaar, tijdens die opnames uitzag? Ik was een schim van hoe ik er vandaag uitzie: wallen onder mijn ogen, veel te dik, grijs en grauw... ik ging er elke week slechter uitzien”, zucht Jan in Primo.

Jan is een populair zanger en presentator in Nederland en ook nog eens voorzitter van FC Volendam. De man houdt er een drukke agenda op na en dat is niet altijd leuk voor zijn gezin.

“Onze dochters zitten op de middelbare school en worden regelmatig aangesproken over mijn plannen met FC Volendam en dat ik er niks van ken. En die zitten ook gewoon op de tribune, hé. Tussen de jeugd. Als er dan wat geroepen wordt, als er kritiek is op hun vader, vinden ze dat natuurlijk allesbehalve fijn. Dan vragen ze mij achteraf: 'Waarom heb je dat nou zo gedaan?' En dat valt niet altijd uit te leggen, behalve dan dat ik het steevast in het belang van de club doe. Maar jongens en meiden van die leeftijd snappen dat niet altijd.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jan Smit

Meer Over:

Jan Smit