.
News Image

Jan Smit & Helene Fischer genieten samen

Jan Smit & Helene Fischer hebben het naar hun zin op 15de editie van "Starnacht am Wörthersee".

Zaterdagavond vond in het Oostenrijkse Klagenfurt de 15de editie plaats van ‚Starnacht am Wörthersee'. Het werd een jubileum uitzending voor ORF – de staatsomroep – en dus werden muzikaal ook alle registeres opengetrokken. Tijdens een twee uur durende live show mocht presentator Alfons Haider de éne ronkende naam na de andere aankondigen. Al maanden waren de duizenden publiekstickets uitverkocht en wie er live bij aan de boorden van de Carinthische Wörthersee beleefde een unieke avond. Zoals gezegd was het artiestenlijstje indrukwekkend; Peter Kraus, Roland Kaiser, Michelle, Al Bano Carrisi, Marco Angelini, Petra Frey, Herdame, Tagträumer, Bellini en Hannah. Uit Nederland kwamen The Common Linnets overgevlogen en Jan Smit, die beiden een meer dan geslaagd optreden gaven. Het muzikale vuurwerk zat hem wel op het einde van het programma wanneer diva Helene Fischer haar opwachting maakte en Songfestival winnares Concita Wurst haar feniks nog eens liet verrijzen.

Zowel voor als achter de schermen ging het er bijzonder warm en hartelijk aan toe. Jan Smit stuurde de volgende fijne Tweet de wereld in: "Immer Spaß mit Helene Fischer! #Klagenfurt" waarbij Jan een foto deelde met Helene Fischer. Beide artiesten kunnen het prima met elkaar vinden en komen elkaar in de Duitstalige landen ook regelmatig tegen. Heel wat Jan Smit fans gingen al dromen bij het zien van de Tweet op Facebook en spraken de hoop uit dat beiden eens een muzikaal duet zouden moeten opnemen. Voorlopig zijn er nog geen tekenen dat we een duet snel mogen verwachten. Jan Smit heeft wel een bijzondere samenwerking in petto op z'n nieuwe Nederlandstalige album „Jij & Ik" wat hij op 22 augustus simultaan uitbrengt in Nederland en Vlaanderen. Helene Fischer staat momenteel in de Vlaamse tipparade met haar monsterhit "Atemlos durch die Nacht" wat terug te vinden is op haar succesalbum „ Farbenspielen". Op 28 mei 2015 komt helene Fischer naar de Ethias Arena in Hasselt met haar live concert. "Jan Smit Live", de theatertour staat op 29 november in de Stadschouwburg in Antwerpen en op 10 januari in de Capitole in Gent.

Hier kan je alvast online kijken naar de jubileum aflevering van „Starnacht am Wörthersee". Op de 24ste minuut zie je het optreden van Jan Smit. Op 1u30 zie je Helene Fischer voorbij komen.
http://tvthek.orf.at/program/Starnacht-am-Woerthersee/8201829/Starnacht-am-Woerthersee/8200906