.
Jan Smit
zondag 10 april 2022

Jan Smit emotioneel: “Ik zag dat als een mislukking”

Hij heeft nu meer tijd voor zijn gezin

Een burn-out, het is iets waar je weinig aan kan doen, maar die veel hinder geeft in je leven. Dat kan ook Jan Smit bevestigen. Hij verloor het plezier in zijn werk en besloot om er eventjes mee op te houden. Hij ging in therapie en ging op zoek naar een mooi evenwicht tussen zijn werk en gezinsleven.

“Ik ben nog steeds in therapie, dat geeft me houvast. Aanvankelijk zag ik dat als een mislukking. Dat iemand mij moest oprapen omdat ik zo zwak was en het niet alleen kon. Maar ik kan het iedereen alleen maar aanraden, ook preventief. Met iemand praten over dingen waar je tegenaan loopt in het leven, lucht ontzettend op. En het hoeft niet altijd negatief te zijn, gewoon een uitlaatklep hebben kan voldoende zijn”, vertelt Jan in Dag Allemaal.

Voor Jan helpt het in ieder geval ontzettend hard en hij merkt ondertussen al veel verschil met 3 jaar geleden. “Voorheen voelde ik wel dat ik tekortschoot en dat compenseerde ik dan met cadeautjes. Nu kan ik zoals elke vader mee naar de voetbalmatch van mijn zoon Senn. Vroeger moest hij via facetime vertellen dat hij had gescoord, nu kan ik het met mijn eigen ogen zien.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jan Smit

Meer Over:

Jan Smit