.
Jan Smit
vrijdag 8 mei 2020

Jan Smit: 'dit is wel even slikken'

Jan Smit dit jaar niet meer op podium?

De Nederlandse zanger Jan Smit staat al een tijdje niet op het podium en dat heeft nu eens niets met het coronavirus te maken. Jan besloot in het najaar van vorig jaar al zijn optredens voor een tijdje te annuleren. De zanger had meer tijd voor zichzelf nodig. Het woord burn-out nam de zanger liever niet in de mond, maar dat de zanger tijd nodig had om zijn batterijen op te laden, dat is een feit. Normaal gezien zou Jan volgende week het Eurovisie Songfestival presenteren, maar ook dat feestje gaat niet door. De reden? Corona natuurlijk.

En toch lijkt het erop dat Jan Smit niet meteen weer zal gaan optreden. In Nederland zijn alle 'gewone' evenementen al zeker tot en met 31 augustus verboden. Daarnaast heeft de Nederlandse minister Hugo de Jonge laten weten dat er wellicht pas grote evenementen mogelijk zijn van zodra er een vaccin tegen corona mogelijk is. Pas over een jaar of langer is reëel klinkt het. Dat zou betekenen dat grote concertzalen in Nederland de rest van het jaar leeg zouden blijven en dat is best wel balen. De volksgezondheid staat natuurlijk voorop, maar dit is wel even slikken voor onze sector, reageert Jan Smit op Instagram.

Bij ons staat Jan Smit normaal gezien op 10 oktober 2020 in het Sportpaleis, maar de kans lijkt ons klein dat het evenement zal doorgaan. Ook al is het nog zes maanden, de laatste maanden ligt de ticketverkoop voor dat concert (en vele anderen concerten) zo goed als stil. Wellicht zal het nog een hele tijd duren vooraleer het zeker is of het concert al dan niet mag doorgaan. Voor Jan Smit zit er niets anders op dan te genieten van het rustige leven.

Bio van Jan Smit

Meer Over:

Jan Smit