.
Jan Smit
maandag 16 januari 2023

Jan Smit: “Dat zit er toch diep in”

Dat is hem zo aangeleerd

De voorbije jaren heeft Jan Smit veel tijd genomen om op zoek te gaan naar zichzelf en te ontdekken wat hij nu precies wil in het leven. Jan had een burn-out en de afgelopen jaren te veel hooi op zijn vork genomen. Dat gaat hem niet meer overkomen.

“Wie is nou Jan Smit? Het is een vraag waar ik al lang mee worstel. Een identiteitscrisis als het ware. Ben ik de artiest die zo graag mogelijk door iedereen wil gezien worden? Ben ik de vader die door zijn kinderen op handen gedragen wil worden? Ben ik de liefhebbende echtgenoot die altijd voor zijn vrouw klaarstaat”, vroeg Jan zich lange tijd af.

Succes hebben was het allerbelangrijkste voor Jan, maar het was nog maar de vraag wat het betekende als hij dat niet was. Had hij dan gefaald?

“Het is voor mezelf nog altijd een zoektocht om uit te vinden welk stuk nou echt is en welk stuk me aangeleerd en nep is. Dat is heel lastig. Ik weet namelijk niet hoe het anders is. Ik kan niet beoordelen hoe ik me zou gedragen mocht ik niet bekend zijn. Nog altijd niet”, zegt Jan eerlijk in Primo.

Een zoektocht die Jan nog lang niet ten einde is en die waarschijnlijk nooit zal eindigen. “Als ik een goed gevoel heb bij iemand, dan zal ik ook proberen die persoon nooit teleur te stellen. Dat is iets dat er toch diep in zit. Dat werd me zo aangeleerd. Goed doen voor een ander, je stinkende best doen. Het gaat er toch moeilijk uit. Maar ik word er niet meer ziek van.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jan Smit

Meer Over:

Jan Smit