.
Jan Schepens, Katja Retsin
zaterdag 14 januari 2023

Jan Schepens: “Ik heb daar wat gêne over”

Hij vindt zijn gezondheid belangrijk

In september konden we op één kijken naar ‘Alles in de strijd’. In het programma zagen we hoe onder andere Niels Destadsbader en Dieter Coppens zich voorbereiden op hun strip-act in het casino Kursaal van Oostende.

Met die strip-act wilden de mannen graag de aandacht vestigen op de belangrijkheid van het controleren op teelbalkanker en prostaatkanker bij mannen. En dat heeft veel mannen aan het denken gezet.

Ook Jan Schepens heeft er al over nagedacht. Hij is wel bezig met zijn gezondheid en heeft al vaker ondervonden dat het aartsmoeilijk is. Maar hij beseft maar al te goed dat bewegen kan helpen bij het voorkomen en genezen van prostaatkanker.

“Maar ook tomaten eten of koffie drinken kunnen heilzaam zijn. Dat is ook de reden dat ik met veel plezier bepaalde etenswaren links laat liggen, maar nog steeds graag van een bakje troost slurp”, zegt hij in Tv Familie.

Jan laat elk jaar zijn bloed onderzoeken en daar kunnen bepaalde indicatoren wijzen op de aanwezigheid van eventueel woekerweefsel. Maar aan een prostaatonderzoek heeft hij zich nog niet gewaagd. “Ik moet toegeven dat ik wat gêne heb.”

Download onze app voor Android of iOS