.
Soulsister
zondag 12 september 2021

Jan Leyers: "ik was die ochtend zeker dat ik botkanker had"

"Maar tegen de middag ging het al veel beter..."

Jan Leyers' beste vriend, zanger en presentator Bart Peeters, is momenteel te zien in ‘Belgium’s Got Talent’ als jurylid. Iets wat Jan vroeger ook nog heeft gedaan tijdens ‘Idool’. Daar ontdekte Jan talenten als Natalia en Born Crain. Maar jury zijn tijdens wedstrijden als ‘Belgium’s Got Talent’, dat ziet Jan niet meteen zitten. “Ik voel me te veel leek om in dat soort jury te zitten. Ik voel me beslagen in muziek, maar bij alle andere zaken is het een kwestie van smaak”, verklaart Jan die keuze in Story.

Jan heeft een grote bewondering voor het pad dat zijn beste vriend Bart bewandelt. Hoewel Bart jaloers is van het succes dat Jan heeft met Soulsister, is dat volgens Jan nergens voor nodig. “Bart maakt al meer dan twintig jaar nieuwe Vlaamse nummers en heeft al meer albums gemaakt dan Soulsister. Bart houdt me bij de les. Als hij niet naast mij zou wonen, zou ik niet de helft doen van wat ik nu doe. Maar nu zeg ik regelmatig tegen hem: ‘Wat, heb jij alweer een nieuw album klaar? Dan vlieg ik er straks ook opnieuw in!”

Naast hun liefde voor muziek delen de mannen ook dezelfde huisarts en kinesist en leiden ze beiden af aan toe aan ingebeelde ziektes. Ooit zaten de mannen samen in de wachtkamer van hun huisarts. Jan met een gezwollen elleboog, Bart met plots ontstane blindheid. Beiden moesten de dag nadien naar het buitenland vertrekken en waren er helemaal niet gerust op. Jan had uiteindelijk enkel last van een veredelde muggenbeet en Bart had teveel haargel gebruikt om vervolgens heel hard met zijn haar in zijn oog te zwieren op een optreden, met een oogontsteking tot gevolg. “Ik was die ochtend zeker dat ik botkanker had, maar tegen de middag ging het al veel beter”, lacht Jan.