.
News Image

Jan Leyers en Herman Brusselmans in Wat een Jaar

Wil de echte Emly Starr opstaan?
Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel halen 20 verschillende Delilah’s in de studio van Wat een Jaar! Verkleed als Griekse godin, in het wit, met een uitdagende split. Want in 1981 stuurde ons land Emly Starr naar het Eurovisiesongfestival, met ‘Samson’, de held die op zoek was naar zijn Delilah. Hoe zit Emly er 37 jaar nadien uit? En wordt ze door gasten Herman Brusselmans en Jan Leyers herkend?

Want als je de foto’s van Jan en Herman uit 1981 ziet, wordt duidelijk dat de tand des tijds flink kan doorbijten. In dat jaar was Jan 23 en deed hij burgerdienst in een bibliotheek. Ondertussen speelde hij gitaar. Herman was 24, en werkte aan zijn eerste roman die het jaar daarna zou uitkomen. Hij gaat in de studio meteen op zoek naar een asbak, want in 1981 mocht er nog gerookt worden in televisiestudio’s.

Verder was 1981 het jaar dat de Bicky Burger in de Belgische frituren verscheen, voormalig acteur Ronald Reagan president van de VS werd en de Prins van Wales trouwde met ene Lady Diana Spencer. De Space Shuttle Columbia ging de ruimte in en na een maandenlange gijzeling werd het personeel van de Amerikaanse ambassade in Iran eindelijk vrijgelaten.

Muziek was er van eendagsvlieg Joe Dolce met zijn wereldhit Shaddap You Face, van Blondie met Rapture en The Human League met Don’t You Want Me. Koen, Jonas en Nathalie gieten verschillende nummers in een medley. Welke artiesten herkennen Jan en Herman?

Wat een Jaar, zaterdag om 20.30 op VTM.