.
Jan Leyers, Paul Michiels, Soulsister
vrijdag 19 mei 2023

Jan Leyers: “Dat wordt zo vaak gezegd”

Het kwam er maar niet van

Enkele jaren geleden zaten Jan Leyers en Bart Kaëll samen in ‘Liefde Voor Muziek’. Het uitgelezen moment waarbij iedere artiest zweert dat ze eens zullen samenwerken met hun collega’s die op dat moment ook in dat seizoen te zien zijn.

Ook Bart Kaëll en Jan Leyers maakten die afspraak. Al heeft Bart toch even moeten aandringen. “Iedereen zegt dat wel, maar meestal is dat zoals op een feestje zeggen: ‘Wij moeten absoluut nog eens samen iets gaan eten!’ Meestal komt daar niks van”, zegt Jan in Dag Allemaal.

Een samenwerking tussen Jan en Bart, voor veel mensen lijkt het een grote verrassing. Al is het voor Jan niet meer zo bijzonder, gezien zijn vele andere samenwerkingen.

Vrienden zijn Bart en Jan niet meteen. En de twee twijfelen of ze dat ook echt zouden kunnen worden. Jan denkt dat Bart hem vooral een ambetante mens zou vinden.

“Jan is een filosoof. Hij heeft ook filosofie gestudeerd. Als je met hem praat, krijg je nooit meteen een antwoord. Ik weet niet of hij dat al eens geteld heeft, maar daar gaan minstens 15 seconden over”, zegt Bart. “Dat heet bedachtzaam zijn, Bart. Er niet zomaar iets uitfloepen”, reageert Jan tenslotte.