.
News Image

Jan Hoet overleden

Jan Hoet donderdag overleden.

Kunstkenner Jan Hoet is donderdag overleden. Jan Hoet werd op 23 juni 1936 geboren en was een bekende Vlaamse curator en kon als geen ander de beeldende kunst beoordelen. Jarenlang was Jan Hoet de bezieler van het SMAK in Gent.

Hoet sukkelde al een hele tijd met zijn gezondheid. In 2012 lag hij lange tijd in het ziekenhuis na een longinfectie. Hij werd een week lang in een kunstmatige coma gehouden maar herstelde zo goed en zo kwaad als het kon. Sindsdien ging het nooit écht goed met Jan Hoet die toch wel bleef werken. Vorig jaar signeerde hij zijn meest recente boek bijvoorbeeld nog op de Boekenbeurs in Antwerpen.
Begin dit jaar kreeg Hoet een hartaanval toen hij op weg was naar de nierdyalise. Hoet overwon alweer en mocht vrij snel haar huis. Maar afgelopen week werd hij opnieuw in het ziekenhuis opgenomen waar hij donderdag uiteindelijk overleden is. Met Hoet verliest Vlaanderen een man die gepassioneerd was met kunst en ook al had je zelf niet het minste gevoel met kunst, toch was de bewondering voor Jan Hoet enorm groot. Gewoon al omdat hij het zo goed kon uitleggen.

Hoe zal jij Jan Hoet herinneren? Reageer hieronder.

Bio van Jan Hoet

Meer Over:

Jan Hoet