.
News Image

Jan De Wilde gaat weer touren

En ook een nieuwe single.


Jan De Wilde herneemt dit najaar de ‘Dag Meneer De Wilde’- theatertour. De tour begint op 4 november in Schilde en eindigt volgend jaar op 21 april in Nieuwpoort. Er staan 25 concerten op het programma.

Na jaren in de luwte bewees Jan het voorbije seizoen dat zijn plaatsje in het kleinkunstnirwana voor eeuwig en één dag is verzekerd. Zijn toernee - met 24 concerten - was zo goed als uitverkocht. Volle theaters en veel waardering waren zijn deel. In oktober verschenen bovendien een 3-CD-box én een biografie.

Ook op de radio blijft Jan scoren. Met zijn klassiekers als ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Walter’ … én met nieuwe liederen (o.m. ‘Hare Krishna’). Met andere woorden … Jan is nooit weg geweest maar nu beleeft hij de tijd van zijn leven.

Live blijft Jan een belevenis: witgallig spits, onnavolgbaar grappig en muzikaal ijzersterk. Hij speelt, zingt en vertelt met volle goesting, en met een bende prima muzikanten. Voor fans van het eerste uur, maar ook voor nieuwe bekeerlingen en jonge gasten die hem nu pas ontdekken.




Midden september verschijnt ‘Wals met Mathilda’, Jans nieuwe single (Warner Music). Het is de cover van ‘Tom Traubert’s Blues’ van Tom Waits. De heerlijke vertaling komt uit het brein van gitarist Eddy Peremans.

Jan gaat op stap met zijn vaste bende muzikanten die hij graag ‘Vrienden’ noemt. In grotere zalen of bij programmatoren die kiezen voor méér, stapt Jan het podium op met de Vrienden én met zijn blazersquartet.

Ticketverkoop via de theaters. Zie details en adressen op www.jandewilde.net.

Bio van Jan De Wilde

Meer Over:

Jan De Wilde