.
James Cooke
woensdag 20 oktober 2021

James Cooke viert bijzondere verjaardag

Knap!

James Cooke heeft vandaag wat te vieren. Vandaag is het namelijk twee jaar geleden dat hij naar eigen zeggen de beste beslissing van zijn leven nam, toen stopte hij namelijk met roken.

“De geportretteerden in het programma weten heel goed dat ze niet lang meer hebben, maar ze zitten niet in een hoekje weg te kwijnen. Integendeel: de drang om te leven komt heel erg naar boven”, onthult James Cooke in Story. James besefte meer dan ooit dat je vooral nú moet leven en er alles moet uithalen. “Het kan zo snel gedaan zijn…”

Het was tijdens de opnames van zijn tv-programma 'Leef!' dat hij besloot om de sigaret voortaan links te laten liggen. Toen werd James van nabij geconfronteerd met de dood, maar dat hij ten tijde van de opnames van ‘Leef’ gestopt is met roken is eerder toeval, onthulde James in het weekblad Story.

“Die keuze heb ik gemaakt voor mijn gezondheid, en zodat Dorian zou stoppen met zeuren”, lachte James Cooke in Story. “Al heeft Leef! misschien wel het laatste zetje gegeven”, voegt hij er schoorvoetend toch aan toe.

“Tijdens het researchen zagen we nog eens beklemtoond hoe hard roken je immuunsysteem aantast. Dat stemt uiteraard tot nadenken”, aldus James Cooke.

En vandaag zijn we twee jaar verder. "Exact 2 jaar geleden nam ik de beste beslissing van mijn leven. Als ik het kan, so do you", schrijft James op Instagram. Hij spaarde 13.160 sigaretten uit, goed voor 4.409 euro. Daar kan je al wat mee doen. Proficiat James, doe zo verder!