.
James Cooke, Karen Damen
dinsdag 13 december 2022

James Cooke over Karen Damen: “Ik dacht echt dat ik alles wist over haar”

Maar blijkbaar toch niet

In ‘James, De Musical’ wordt er elke week een BV in de spotlights gezet door James Cooke en zijn team. Ook Karen Damen ontsnapt er niet aan. Karen is niet alleen een gewezen K3-zangeres, maar ook één van de beste vriendinnen van James zelf.

James dacht zelf alles al te weten over Karen, en zijn team stond dus voor een zware klus om ook James te verrassen met bepaalde anekdotes. En dat is gelukt. Dankzij Ethel Tuerlinck kwam James iets te weten over zijn hartsvriendin Karen.

“Ook de scène rond het communiefeest op de avond van het Songfestival was nieuw voor mij. Net het jaar dat Sandra Kim won, zodat Karen het gloriemoment miste van de zangeres die vanaf toen haar grote idool was”, zegt James in Dag Allemaal.

Een musical maken over een BV, het gebeurt niet in 1,2,3. Elk detail moet kloppen of de musical is ‘om zeep’. En dat vraagt altijd heel veel research van het hele team.

“Dat is altijd spannend, want stel dat onze redactie bij de research zich in een belangrijk detail vergist had, dan was dat een ramp geweest. We kunnen dat immers niet repeteren in aanwezigheid van de BV zelf. Die mag van niets weten.”

Bio van James Cooke, Karen Damen en K3