You are here

James Cooke onderging hartoperatie

19/05/2019 14:00-

Zijn zus lachte met hem....

James was zaterdagochtend te gast in het programma Het Heilig Huis van Hanssen bij Evi Hanssen op Joe. James bekende in het programma van Evi Hanssen dat hij totaal geen doktersmens is. “Ook de tandarts, ik durf bijna niet te zeggen hoeveel jaar het geleden is dat ik bij een tandarts geweest ben. Je hebt dat nodig voor de verzekering, een jaarlijkse controle”, weet James. Hij beseft dat hij eigenlijk regelmatig op controle zou moeten gaan, toch doet hij dat niet. “Ik ben er gewoon niet zot van. Ik hoor nog maar die zuigmachine en daar begin ik al ongemakkelijk van te worden.”

Vanwaar die hemelse schrik komt weet James niet, wel dat hij angst heeft om pijn te hebben. “Ik ben wel iemand die heel veel schrik heeft van pijn. Misschien heeft dat wel te maken met de operatie aan mijn kaak die ik al heb ondergaan. Ik heb mijn kaak naar voor laten zetten, mijn gehemelte is ook al een keer opengebroken geweest, dat was een serieus spel. Ik had een gotisch gehemelte waardoor dat mijn tanden allemaal heel spits stonden. Dat is nooit echt een mooie boog geweest, ik wou dan ook een beugel. Ik had overal een tand in mijn mond maar nergens op de juiste plaats. Die beugel werd me echter afgeraden omdat mijn tanden altijd terug naar de vorige positie zouden groeien. Er zat niets anders op dan mijn gehemelte aan te pakken, dat was heel pijnlijk. Tegelijkertijd hebben ze dan mijn kaak naar voor gezet, ik had namelijk geen kin.”

Tijdens een eerder interview had James al eens verteld over het feit dat hij denkt dat hij niet lang zal leven. “Hartinfarcten zit in de familie, ik heb eigenlijk wel schrik om iets mee te maken. Ik heb schrik dat mijn leven vroeg voorbij zal zijn. Misschien is dat ook een reden waarom ik nu heel veel doe”, weet James. “Mijn mama heeft bijvoorbeeld een hartinfarct gehad, het is ook wel zo dat ik geboren ben met een probleem aan mijn hart. Dat zijn zo allemaal van die dingen waardoor je het ergste gaat denken. Ik ben geen hartpatiënt, maar ik ben wel geboren met een hartklep die niet goed sloot. Dat hart heeft mij altijd al achtervolgd. Ik heb ook vrij vroeg aan mijn hart geopereerd, ik zag blauw bij de geboorte. Mijn zus keek over het wiegje en zei ‘is die smurf mijn broer?’. Ik ben blauw geboren omdat ik niet genoeg lucht kreeg ofzo. Ik weet niet hoe dat komt dat ik dat zo hard denk, maar ik denk gewoon dat ik niet zo lang ga leven. Ik zou dat echt wel jammer vinden, ik leef namelijk zo graag. En daarom ook dat ik net zo hard leef omdat ik denk ‘komaan, we pakken alles wat er te pakken is”.

Meer nieuws over:

James Cooke

Gerelateerde foto's:

Persvoorstelling Smoet

James Cooke - Gent - 12/02/2019

Dancing With The Stars: compilatie

James Cooke - Lint - 07/12/2018

Bij Medialaan

James Cooke - Vilvoorde - 25/12/2018

Gerelateerde bio's: