You are here

James Cooke moet kinderwens opbergen

20/04/2019 11:56-

James Cooke neemt drastische beslissing.

James Cooke staat voor een nieuw seizoen van Gert Late Night. Opnieuw komen er spraakmakende “Bedgeheimen” met zijn gasten, maar deze keer is het James zelf die zijn bedgeheimen prijsgeeft…

James Cooke onthult dit weekend in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws, zijn bedgeheimen. Hij beantwoordt vragen die hij ooit ook al aan zijn gasten stelde. Op de vraag of hij een beest in bed is, verrast hij al meteen met een opvallend antwoord. “Ik ben een tamelijk normale bedpartner,” meent James, die wel toegeeft dat dat in het verleden wel eens anders was. “Natuurlijk gebeurt het eens dat we zot doen en er volledig voor gaan, maar we zijn niet de mannen die in de seksshop speeltjes gaan kopen,” aldus James Cooke.

James Cooke geeft toe dat hij in het verleden al eens ontrouw is geweest. Zijn huidige vriend Dorian heeft hij nooit bedrogen, maar een lief van lang geleden wel. “Dat was verschrikkelijk. Je voelt je de slechtste partner ever. Leven met een dubbele agenda? Ik wil het nooit meer,” is James duidelijk.

James Cooke komt ook terug op de pesterijen die hij moest ondergaan in zijn jeugd. “Ik ben voor de mannen, ik ben luid, ik ben druk, ik heb ADHD én ik durf te zeggen wat ik denk en voel.” En in het middelbaar kreeg James dan ook te maken met pesterijen. Maar daar kijkt hij nu opvallend rustig op terug. James Cooke heeft zelfs de neiging zijn pesters te willen bedanken. “Want dat heeft me gemaakt tot wie ik ben.” Het was een soort therapie waaruit James een belangrijke les trok. “Door wat er allemaal gebeurd is, heb ik op vroege leeftijd een deal met mezelf gemaakt: hey, this is me. Take it or leave it. Ik ga me niet anders voordoen dan ik ben.” Al je gepest wordt, kan je twee kanten uit: of je steekt je weg, of je gaat daar volledig tegenin. James is duidelijk in welke weg hij gekozen heeft…

“Ik heb voor het laatste gekozen en heb dat nog extra in de verf gezet. Ik ben blij dat ik geen grijze muis geworden ben die zich wegstak voor alles en iedereen. Anders waren zij in hun opzet gewonnen.” James herinnert zich het kantelpunt in dat proces nog levendig. “Het kantelpunt kwam op mijn zeventiende. Omdat ik toen echt heel diep zat. Ging ik me laten opslorpen in die donkerte? Of ging ik uitbreken? Ik heb gekozen om daar komaf mee te maken.” Zijn mama was alvast immens blij met die keuze. James geeft toe dat zijn mama het een bevrijding vond dat ze ‘haar’ James terug had. “Ineens zag ze de James terug die ze al zo lang kende en die al drie jaar aan het wegebben was,” denkt James terug aan die donkere periode.

En dat James Cooke die moeilijke periode achter zich heeft gelaten is duidelijk. Hij komt altijd vrolijk en gelukkig over en geeft ook toe dat hij ook gewoon een heel gelukkige mens is. En dat lijkt James niet meer dan logisch. “Ik lach altijd. Dat komt omdat ik alles heb om gelukkig te zijn: ik heb een mooie relatie, een fantastische job, een leuke familie. het loopt allemaal goed. Waarom zou ik dat geluk onder stoelen of banken steken?” Toch is er één wens die James zal moeten opbergen.

James Cooke houdt van kinderen, maar zijn kinderwens heeft hij nog niet zo heel lang geleden opgeborgen. In samenspraak met Dorian besloot het koppel dat het er niet van zal komen. “We hebben het allebei druk en ons leven is verre van alledaags,” aldus James in Nina, maar er is meer. “Bovendien wil mijn vriend een kind van ons tweeën, en niet van een draagmoeder of zo. Maar dat gaat nog altijd niet, hé. Ik neem daar vrede mee,” aldus James Cooke.

Meer nieuws over:

James Cooke

Gerelateerde foto's:

Persvoorstelling Smoet

James Cooke - Gent - 12/02/2019

Dancing With The Stars: compilatie

James Cooke - Lint - 07/12/2018

Bij Medialaan

James Cooke - Vilvoorde - 25/12/2018

Gerelateerde bio's: