.
James Cooke
donderdag 8 februari 2024

James Cooke: “Je moet iets doen als hij jonger is”

Hij moet meekunnen

Er is niemand zo geliefd in Vlaanderen als James Cooke. Hij is sympathiek, soms een beetje druk, maar vooral altijd zichzelf. En dat vindt hij zelf heel belangrijk. Daarom is hij ook het gezicht van ZEB. Zij zochten een ambassadeur die wilde meewerken aan campagnes rond diversiteit en verdraagzaamheid.

“Ik heb al een miniserie gemaakt over coming-outs, we deden al een inclusieve modeshow, noem maar op. En af en toe maken we foto's. Dan kies ik de mooiste uit om naar mijn man te sturen en hem weer verlekkerd op mij te maken. Je moet iets doen als je vent 9 jaar jonger is”, lacht James in Het Nieuwsblad.

Door model te staan voor ZEB is James niet meteen modebewuster geworden dan vroeger. Hij vraagt nog altijd aan Dorian wat hij moet aandoen.

“Ik neem altijd enkele setjes over die de stylist Sven hier samenstelt. De kans is groot dat je mij nu de komende weken in deze outfits ziet rondlopen. Ik denk dan: Sven heeft ze gekozen, dus dat zal wel kloppen. Wat niet betekent dat ik het snap, want ik kopieer ze gewoon. Eigenlijk ben ik een kostuumman. Geef mij een goed pak en ik ben content.”