.
James Cooke
zaterdag 13 januari 2024

James Cooke: “Hij was bang”

Maar hij bleef volhouden

We hebben er weer een jaar op moeten wachten, maar vanaf 11 januari is het tijd voor het nieuwe seizoen van ‘James De Musical’. Ook dit keer mag James heel wat straffe namen in zijn zetel verwachten. Al was niet iedereen vlotjes te overtuigen.

“Tom Waes was het moeilijkst. Telkens ik belde, was zijn antwoord: 'Als het is voor diene musical: ik ga dat niet doen.' Maar we hebben met het hele team doorgezet, ik ben hem weken aan een stuk blijven bellen. Vooral om hem op zijn gemak te stellen, want hij was bang. Maar James De Musical is geen programma waarin we mensen te kijk zetten. Integendeel, we willen iedereen op een piëdestal plaatsen. Wat je niet wilt, zal niet gebeuren. En wat we gehoord hebben maar niet mochten weten, zullen we niet vertellen. Het is een warm familieprogramma. Enfin, toen ik met mijn vader op restaurant zat, kreeg ik het verlossende telefoontje van Tom dat hij ging meedoen. Ik sprong een gat in de lucht”, glundert James nog altijd in Story.

De andere BV’s gingen gelukkig iets vlotter en vooral Metejoor voelde zich heel vereerd dat hij gevraagd werd voor het programma.

En hoewel de hele musical een verrassing is voor alle bekende mensen, toch mogen ze er hun zegje over doen. Zo mogen ze laten weten wat ze absoluut niet aan bod willen zien komen.

“Soms gaat dat over de kinderen en dat respecteren we dan. Maar meestal laten ze ons gewoon doen omdat ze ons kennen. Ze weten dat we geen scène gaan brengen waarvoor ze onder hun stoel kruipen. We willen de mensen gelukkig maken.”