.
James Cooke
zaterdag 20 januari 2024

James Cooke: “Hij bood zijn excuses aan voor de twijfels”

De aanhouder wint

Als er een ding is dat een constante is in ‘James de musical’, dan zijn het wel de vele tranen die vloeien tijdens het programma. Er zijn maar weinig BV’s die het droog weten houden en dat is niet anders tijdens het derde seizoen.

“Dat gebeurt altijd wel bij ons. Als je je eigen leven ziet passeren, inclusief hoe je er destijds uitzag, of als je een nummer hoort waar een bijzonder verhaal aan vasthangt, dan raak je een gevoelige snaar. Dan is het moeilijk om het droog te houden. Ik moet zelf af en toe op mijn tanden bijten, maar dan zegt de regisseur in mijn oortje: 'Het is jouw verhaal niet.' BV's aan het huilen krijgen is geen doel op zich. Soms worden er zelfs traantjes uitgeknipt. We willen vooral dat onze gast en de kijker denkt: hoe tof of hoe mooi is dit”, legt James uit in Story.

Er zijn ook altijd BV’s die heel lang twijfelen of ze zouden meedoen of niet. Tom Waes is zo iemand. Maar zij moeten hun mening achteraf toch altijd bijstellen.

“Aan het einde van de aflevering zei hij: 'Sorry dat ik zo lang heb getwijfeld, ik vond het een prachtige avond.' Daar doen we het voor. Vaak blijven onze gasten nog tot drie uur 's nachts in de foyer hangen om bij te praten met de special guests, familie en vrienden, kennissen en collega's van vroeger en nu... Daar gaan soms echt reünies door. Je voelt gewoon enorm veel dankbaarheid.”

Bio van James Cooke