.
James Cooke
maandag 29 november 2021

James Cooke hakt knoop door over nieuw programma: “dat gaan we niet doen”

James Cooke keek streng toe.

Sinds vorige week kunnen we 8 weken lang kijken naar ‘James, de musical’. Daarin gaat James in gesprek met 8 bekende Vlamingen en toont hij periodes uit hun leven aan de hand van een scène uit een musical. Bekende gasten zijn onder andere De Pfaffs, Jani Kazaltzis en Willy Sommers. James man Dorian Liveyns kreeg ook een rol in het programma. “Ik maak deel uit van het ensemble. Zo speel ik onder meer de jonge Sam Gooris. Wat echt heel fijn was om te doen”, klinkt het in Story.

Voordat James en zijn team de musical in elkaar staken, is er grondige research gedaan naar het leven van die BV’s. James wilde immers geen cliché verhalen vertellen over de BV’s en wilde verder gaan dan wat iedereen al wist.

“Ik heb dat tegen mijn redactie gezegd vooraf: als ik het verhaaltje al eens gehoord heb, dan zijn we niet goed bezig. Natalia’s auditie bij Idool ? Dat tonen we niet opnieuw. Ik wilde dan liever weten waar Natalia was op het moment dat die auditie werd uitgezonden op tv. Na heel wat gesprekken met familie en vrienden, bleek ze die dag te zijn gaan zwemmen. We zijn dus niet op zoek gegaan naar sensatie. Geen scènes over pijnlijke liefdesbreuken, maar wel pure authentieke verhalen en emoties.”

De uitzendingen beloven een extra emotioneel tintje te krijgen. De muziek van de nummers uit de verschillende musicals werd immers geschreven door de recent overleden songwriter Stefaan Fernande. De man woonde afgelopen zomer alle opnames bij om te zien hoe de nummers tot zijn recht kwamen in het eindresultaat.

Bio van James Cooke

Meer Over:

James Cooke