.
Jacques Vermeire
maandag 26 februari 2024

Jacques Vermeire: “Ze komen wel naar een show van Jacques Vermeire kijken, hé”

De vete is opgelost

Vetes in showbizzland, ze zijn niet zo uitzonderlijk. Een van de bekendste vetes is waarschijnlijk die tussen Regi en Pat Krimson. Maar een andere bekende vete is toch wel die tussen Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht.

Na jarenlang met Luc Verschueren op het podium te hebben gestaan, koos Jacques Vermeire na het afzeggen van Luc voor een nieuwe aannemer in zijn show. Zijn keuze viel op superfan en presentator Ruben Van Gucht.

Die samenwerking verliep goed, tot het op een dag helemaal mis ging. Ruben eiste een extra-vergoeding als co-auteur, maar kreeg die niet van Jacques, schrijft Dag Allemaal.

Dus zorgde Ruben voor een dagvaarding aan het adres van Vermeire. Naast zijn reeds gefactureerde vergoeding van 93.000 euro, eiste Van Gucht nog eens 52.000 euro extra, weet Dag Allemaal.

Daarop reageerde Jacques het volgende: “Ruben was mijn aangever en leidde via zijn vragen mijn grappen in. Die vragen zette hij wel op papier, maar dat maakt hem geen co-auteur. Ik ben de komiek. En eerlijk, de mensen komen toch naar de show van Jacques Vermeire en niet naar die van Ruben Van Gucht.”

De plooien lijken ondertussen te zijn glad gestreken want onlangs verschenen de twee samen in het programma ‘Ik Vraag Het Aan’ en daar kon al eens een complimentje vanaf wanneer het ging over de songkeuze.