.
Jacques Vermeire en Urbanus Servranckx
dinsdag 7 november 2023

Jacques Vermeire: “Wij zijn geen diva’s”

Ze gingen niet in alle luxe op reis

Nooit gedacht dat Jacques Vermeire en Urbanus nog samen een programma zouden maken voor VTM. Toch hebben ze het gedaan en dat samen met Eric Goens. Het werd: ‘Jacques en Urbanus op wereldtournee’.

De twee reisden niet in alle weelderige luxe en verbleven niet in de duurste hotels van de landen die ze bezochten. Integendeel, Eric Goens toonde geen medelijden met de twee. Zo moesten ze onder andere slapen in een tentje op de wei van Woodstock.

“Zo zie je maar: wij zijn geen diva's. We hebben nooit gezeurd over de plekken waar Eric ons te slapen legde. Zelfs niet over het gevaarlijkste stukje van de op zich al best gevaarlijke Bronx. Dat is Schaarbeek in het kwadraat, hè. Als taxichauffeurs weigeren om je voor je hotel af te zetten, wéét je dat je in een louche wijk slaapt. Ik ben er een wandeling gaan maken - het boeide me allemaal wel - maar ik was snel terug in de lobby”, lacht Jacques in Humo.

Tijdens het programma gingen de mannen ook op zoek naar een stukje familiegeschiedenis. Zo reisden ze onder andere de nonkel pater van Jacques achterna.

“Ik herinnerde me nonkel Roger nog wel, met zijn mooie witte kleren, maar ik wist zelfs niet dat hij in Congo had gewoond. Het waren dus niet zomaar plezierreisjes. In Berlijn hebben we de werkkampen bezocht waar mijn vader en Urbains nonkel Maurice tijdens de Tweede Wereldoorlog drie jaar hebben gewerkt. Dat was best emotioneel.”